Mijn naam is Wouter, geboren in 1982, en woonachtig in Amstenrade. In 2008 heb ik mijn Masteropleiding tot Bewegingswetenschapper aan de Universiteit Maastricht voltooid. In die tijd, en ook nog in de jaren daarna, was ik actief als wielrenner bij de elite-categorie. Wielrennen doe ik nog steeds, al zijn het nu meer korte stukken, en geen wedstrijden tot 200 km meer. Maar dat maakt de lol er niet minder om! In mijn jeugd heb ik ook gebasketbald op aanzienlijk niveau, en tegenwoordig doe ik aan crossfit, een gevarieerde vorm van training waarin alle elementen die de basis vormen voor een goede fysieke conditie aan bod komen.Wouter Kersjes | Stofberg Vandaag

We zijn pas slechts enkele zinnen onderweg, maar het moge al duidelijk zijn dat lichamelijke activiteit één van de rode draden is die door mijn leven loopt. Daardoor kan ik na enkele decennia toch wel concluderen dat ik een behoorlijk beweegrepertoire heb opgebouwd, en, misschien nog wel belangrijker, tot op heden ervaar hoe groot de positieve invloed van een gezond lichaam is op de vitaliteit. Levenslust, werklust, inspiratie, motivatie… het lukt allemaal veel makkelijker als je in een gezond lijf zit. Hiermee is ook meteen duidelijk dat lichamelijk en mentaal welbevinden in mijn ogen zeker geen gescheiden werelden zijn.

Met een gezond lichaam doel ik niet per se op het hebben of creëren van een lichaam van de sporter die topprestaties levert. Het lot bedeelt immers iedereen op een andere manier als het gaat om het gestel, de fysieke capaciteiten die men heeft en de mogelijkheden die te ontwikkelen. Maar of men in dit geval nou de mazzel heeft ‘het gouden ticket’ te hebben of niet, of dat pech, of het verstrijken van de jaren zijn sporen heeft nagelaten op het lichaam, één ding moeten we allemaal niet vergeten, willen we op het punt komen waarmee ik de vorige alinea eindigde: in de tijd dat we hier op aarde rondlopen hebben we maar één lichaam dat altijd bij ons hoort, en daar moeten we dus zo goed mogelijk voor zorgen!! Dat betekent dus bewegen, ervaringen en creativiteit opbouwen, en ervan leren, zodat we in staat zijn om binnen de randvoorwaarden die ons lichaam stelt, lichamelijk en mentaal klaar zijn voor fysieke uitdagingen die we aangaan in het leven.

Wouter Kersjes | Stofberg VandaagDit is de visie van waaruit ik werk en waarmee ik alle mensen die ik coach probeer te inspireren, van mensen met overgewicht, COPD, of ouderen, tot de algemene sporter die zich fitter wil voelen of een sporttalent dat voor die ultieme uitdaging gaat. Allemaal zullen ze zich op hun eigen manier vitaal willen voelen.

Vitaliteit… gedefinieerd als de energie om optimaal te leven…dus leven is bewegen… bewegen is leven!