Wat is Lifestyle Coaching?

Tijdens Lifestyle Coaching ga je intensief aan de slag met mij als jouw persoonlijke coach. Ieder individu is verschillend dus daarom maak ik ook geen gebruik van een “one size fits all” programma. Tijdens het intakegesprek bepalen we samen jouw doelstelling en maak ik vervolgens een plan dat hierbij past en voor jou werkt. Niet alleen fysiek, maar ook op het gebied van voeding en mindset ga je grote stappen maken. We hebben trajecten van 3, 6 of 12+ maanden. Tijdens dit traject maken we een programma waarbij wij alle leefstijlfactoren zullen optimaliseren. Samen zorgen we er op deze manier voor dat je je een gezondere levensstijl gaat toe-eigenen en resultaten blijft behalen op de lange termijn.

Dieet
Lifestyle Coaching is geen dieet! Tijdens Lifestyle Coaching gaan wij op zoek naar wat werkt voor jou. Resultaat staat voorop, maar tegelijkertijd moet ook de kwaliteit van het leven hoog blijven. We creëren samen een eetpatroon door een voedingsschema samen te stellen op basis van jouw doelstelling, waarbij we de balans bewaren tussen functioneel eten en lekker eten. Het is leuk dat je op korte termijn resultaat kunt behalen, maar uiteindelijk willen wij samen iets creëren wat je de rest van je leven kunt volhouden. Uiteraard houd ik hierbij rekening met voorkeuren van productkeuzes. Ook kijk ik naar de maaltijdtiming! Iemand die van 9 tot 5 werkt heeft een heel ander ritme dan iemand die nachtdiensten draait, hier houd ik dan ook rekening mee.

Training
Tijdens het traject wordt er een meerdaags-fitnessprogramma opgesteld en leg ik jou dit uiteraard tot in detail uit. We proberen het maximaal haalbare eruit te halen op een manier die duurzaam vol te houden is. In een programma waarbij de trainingsfrequentie aan de lage kant is, wil dit niet meteen zeggen dat het resultaat minder zal zijn. We zullen dan moeten sleutelen aan andere leefstijlfactoren. Bijvoorbeeld niet alleen training in de sportschool, maar ook naast de gebruikelijke activiteiten in de sportschool proberen we samen het niveau van bewegen omhoog te schroeven.

Stok achter de deur!
Veel mensen die beginnen aan Lifestyle Coaching halen binnen 3 maanden meer resultaat dan zij behaalden in 3 jaar tijd. Waarom? De stok achter de deur zorgt ervoor dat wij wekelijks of misschien zelfs dagelijks contact hebben voor het waarborgen hiervan. Elke twee weken van het traject vindt een meting en een coachgesprek plaats. Hierbuiten kun je op elk moment van de dag contact met mij opnemen voor advies. Als coach ben ik verantwoordelijk voor het opstellen van een plan van aanpak, het enige wat jij hoeft te doen is de uitvoering!

Conclusie
Doelstellingen zijn er in alle vormen en maten. Denk aan een strakker lijf willen, afvallen, meer spiermassa, letterlijk beter in je vel zitten, een ongezonde levensstijl de rug toekeren en ga zo nog maar even door. Lifestyle Coaching helpt jou hierbij door middel van:

  1. Bepalen van de juiste doelstelling
  2. Goed en haalbaar plan
  3. Persoonlijke trainingsschema’s
  4. Persoonlijke voedingsschema
  5. Hulp bij mindset
  6. Vraagbaak
  7. Steun en toeverlaat tijdens moeilijke momenten

Kortom: ik zorg ervoor dat jij alle mogelijke middelen hebt om jou de beste versie van jezelf te laten worden!

Wil je graag meer weten of meteen een vrijblijvend gesprek plannen? Mail dan naar jonah@stofbergvandaag.nl of spreek mij aan op de vloer!

Deel deze pagina

Wij maken gebruik van cookies. Door het gebruik van cookies verbeteren we het gebruiksgemak voor jou als bezoeker en houden we statistische informatie bij. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.