Ik heb Tom leren kennen als een rustige en vriendelijke jongen, maar vooral als die jongen die de meest bijzondere core oefeningen uitvoert en ze ook nog foutloos doet! ?
Als ik hem vraag of hij open staat voor dit interview, hoeft hij niet lang na te denken en krijg ik een enthousiaste ‘JA’! Ik laat hem een aantal moeilijke oefeningen uitvoeren voor de foto’s bij dit verhaal. En zelfs als hij al zijn kracht moet inzetten om nog wat langer in een pose te blijven omdat ik (of mijn camera) niet snel genoeg ben, doet hij dit met alle plezier.
Het verrast mij om te horen dat hij toch wel behoorlijk competitief is. Want niet alleen is fitness een hobby van Tom, ook shooter games en voetballen staan in zijn top 3 van hobby’s. Als ik vraag waarom, krijg ik een erg duidelijk antwoord: “als het maar competitief is!” Tijd om Tom het hemd van zijn lijf te vragen!

Wie ben je en waar kom je vandaan?
“Ik kom uit Stein, stukje hiervandaan. Mijn vriendin woont in Brunssum, daarom ben ik veel in Brunssum en is het eigenlijk veel makkelijker om in Brunssum te trainen. In de grotemensenwereld ben ik hypotheekadviseur en zit ik dus vrijwel de hele dag.
Ik voetbal ook nog steeds, maar dat wordt steeds lastiger omdat ik tegenwoordig toch ook best wat avonden werk. Naast het sporten vind ik gamen ook erg leuk. Ik speel op de pc en dan met name shooters.”

Waarom sport je?
“Ik ben begonnen omdat ik vanaf mijn 10e heel veel pijn had aan mijn knieën. De arts zei dat ik krachttraining moest gaan doen. Zo ben ik bij jullie begonnen op de oude locatie. En wat had ik spierpijn! Ik voelde spieren die ik nooit eerder heb gevoeld. Voor de knieën hielp het helaas niet, maar Mark stuurde mij door naar jullie “knie-goeroe” en ben ik daar in behandeling gegaan. Dit hielp al meer, maar nog niet voldoende. Deze specialist verliet Stofberg waardoor hij mij heeft overgezet naar Frank. Samen met hem heb ik revalidatietrainingen gedaan en toen was de pijn in mijn knieën binnen no time weg. En dat na tien jaar ermee rommelen!”

Hoe ben je bij Stofberg Vandaag terecht gekomen?
“Mijn vriendin sportte bij jullie op de Dorpstraat in Brunssum en ik moest dus ook krachttraining gaan doen, en ben ik in eerste instantie daar naartoe gegaan.”

Jij hebt dus de overgang van de oude locatie naar de huidige locatie meegemaakt. Hoe was dat?
“Toen het allebei open was, had ik er een hard hoofd in. De Sweelinckstraat had echt een huiskameruitstraling en het was kleinschalig. Nadat de nieuwe locatie verbouwd was, is dat wel veranderd en is het zelfs een stuk beter geworden dan de oude locatie!
De Sweelinckstraat was achteraf toch wel te weinig om echt iets te doen. Toen had ik natuurlijk ook nog niet zoveel ervaring, nu wel en zou ik nooit meer terug kunnen en willen!”

Waarom Stofberg Vandaag en niet ergens anders?
“De sfeer. De hulp en vriendelijkheid van de medewerkers. Zelfs als je geen problemen hebt, vragen ze je hoe het met je gaat! Ze zijn ook heel proactief, denken altijd met je mee. Ze staan er niet voor zichzelf, maar vooral voor de leden. Er staan geen brede gasten in strak shirt voor de spiegel naar zichzelf te kijken.”

Wat kan er beter?
“Als er iets is, word het altijd opgelost. Bijvoorbeeld de bovenste stang bij het ATX rek, deze is weggehaald zodat we muscle-ups kunnen uitvoeren. Dus gewoon vragen!”

Wat vind je van de faciliteiten?
“Prima, echt niks mis mee! De mogelijkheid die jullie bieden door samen te werken met Krachtlab, is een mooie aanvulling. Je bent niet per se gebonden aan schema’s van jullie, maar het is ook mogelijk om een lidmaatschap bij Krachtlab af te sluiten en nog diepgaandere schema’s en begeleiding te krijgen. Welke intensiteit ook, bij jullie is alles mogelijk. Ik ben gewoon hartstikke tevreden hier! Ik heb er nog nooit aan gedacht om ergens anders te gaan sporten.”