Onlangs sprak ik met Jarno Errens, 24 jaar, professioneel MMA (mixed martial arts) vechter, oorspronkelijk uit Klimmen en nu woonachtig in Hulsberg. Hij werkt als constructiebankwerker en maakt zo het betere designwerk zoals tafels, balustrades, poorten en nog veel meer. Naast zijn fulltimebaan is hij ook fulltime bezig met zijn sport. “Zodra ik thuiskom, ga ik direct weer door naar de gym. Werken, trainen, slapen.” Als ik vraag of dit het enige is dat zijn leven omvat, moet hij lachen en vertelt dat hij in de weekenden wel iets meer tijd heeft voor sociale contacten.Jarno Errens | Stofberg Vandaag
Jarno omschrijft zichzelf als een gelukkig en tevreden persoon. En zo komt hij ook over. Hij zit heel relaxt tegenover mij, ondanks dat hij zojuist een zware training heeft afgerond. Als hij vertelt dat hij met veel passie sport en er veel voldoening uithaalt, zie je dat ook echt aan zijn ogen. Gepassioneerde mensen zijn net kleine kinderen in een snoepwinkel! Naast zijn fysieke gesteldheid is Jarno ook heel bewust bezig met mentale balans en weerbaarheid. Hij vindt het belangrijk om niet alleen met een goede mindset te sporten, maar ook in het dagelijks leven de juiste mindset te hebben en te behouden.

Hoe ben je met sporten begonnen?

“Ik ben opgegroeid met judo. Mijn oom en vader waren leraren en mede-eigenaren van een judoschool. Na het overlijden van mijn opa ben ik ermee gestopt, omdat ik het plezier er niet meer echt in zag. Ik was kind en wilde veel liever buiten spelen. Ik ben met kickboksen begonnen toen ik 17 jaar was. Na 2 jaar ben ik overgestapt naar Team Thriving in Heerlerheide en daar ben ik heel snel gegroeid. Drie maanden later vocht ik al mijn eerste gevecht! Daarna ben ik heel snel overgestapt naar MMA en toen merkte ik al dat dit écht mijn passie is en dit is wat ik echt heel leuk vind om te doen.”Jarno Errens | Stofberg Vandaag

Hoe ben je bij Stofberg Vandaag terecht gekomen?

“Via mijn goede vriend Jonah, omdat hij zag dat het steeds beter ging met het vechten. Hij zag dat ik niet alleen moest trainen om mijn vechtsport skills te verbeteren, maar ook om mijn fysieke kracht en conditie naar het volgende niveau brengen.
Grappig feitje overigens… Bij mijn eerste training kwam ik met een blessure binnen lopen. Frank heeft mij daar eerst mee begeleid om goed en pijnvrij te kunnen bewegen. Daarna zijn we het verder gaan opbouwen.”

Waarom Stofberg Vandaag en niet ergens anders? Wat was je motivatie om bij ons te komen?

“Jullie zijn een multidisciplinair centrum. De blessure is zo’n voorbeeld. Het gaat hier niet alleen maar om trainen, maar ook om goed en pijnvrij te bewegen. De schakeling naar fysiotherapie en de begeleidingen van Frank hebben ervoor gezorgd dat ik sneller herstelde en er beter uit kwam dan dat ik erin ging. Het geheel professioneel uitgestippeld kracht- en conditieplan onder begeleiding van Jonah en Ron van Krachtlab hebben vervolgens nog meer resultaat opgeleverd. Het is hier het paradijs van het sporten!Jarno Errens | Stofberg Vandaag
Daarnaast is er altijd persoonlijk contact, iedereen denkt mee en jullie worden er zelfs blij van als jullie resultaat bij mij zien! Er is verder alles aanwezig wat ik nodig heb. Alle materialen die ik nodig heb om mijn oefeningen te doen, heb ik ter beschikking. Het is echt een optimaal trainingscentrum!”

Dat klinkt wel heel rooskleurig! Is er ook iets dat beter kan?

“Sportdrank! Ja dat mis ik hier wel echt. En douches. Ik ben het gewend en daardoor mis ik het niet, maar als ze er zouden zijn, zou ik er zeker gebruik van maken!”

Wij kijken uit naar de verdere samenwerking met Jarno en om onze bijdrage te mogen blijven leveren aan zijn huidige record van 8-1 (8 overwinningen en slechts 1 verlies). Wil je op de hoogte blijven van Jarno’s avonturen in de keiharde vechtsport MMA? Volg hem dan op Facebook of Instagram! Of spreek hem de volgende keer voor of na zijn training even aan.