Ger sport sinds december 2018 bij ons en het viel mij op dat hij zich direct thuis voelde. Als een gepassioneerde vis in een kom luxe thermaal water. Hij klets met iedereen – en blijkt ook nog behoorlijk wat mensen te kennen-, is altijd goedgezind en hij werkt zich iedere keer weer in het zweet. Opvallend is dat Ger direct vanaf het begin gebruik heeft gemaakt van alle disciplines bij Stofberg Vandaag: bewegen, fitness en kracht. Hij kwam binnen met een blessure waardoor hij minder kon hardlopen, deed gelijk enthousiast mee aan de groepslessen en verbeterde zijn balans in zijn lichaam middels krachttraining. Eigenlijk heb ik hem in nog geen drie maanden zien uitgroeien van “Nemo” naar spring-in-het-veld- “Dory”, om maar even in die ‘als een vis in het water’ termen te blijven. 😉 Tijd voor Ger zijn verhaal!

Wie ben je en waar kom je vandaan?
“Ik ben Ger Arnoldussen, 60 jaar en ik woon in Amstenrade. Mijn hobby’s zijn hardlopen, dansen en fitness. Hardlopen vind ik zo leuk omdat ik dan mijn geest kan klaren. Het is ook een voortzetting op het voetballen dat ik 30 jaar heb gedaan. Het werd een verslaving en dat is het nu nog. (Stijl)dansen en salsa doe ik samen met mijn vrouw, het is onze gezamenlijke hobby en we vinden het heerlijk om samen uitgaan. Fitness is ontstaan door het feit dat ik wat blessures kreeg. Het was noodzakelijk om evenwicht te krijgen tijdens hardlopen en in mijn spieren.”

Waarom ben je aan het sporten?
“Zodat ik medisch verantwoord kan sporten. Door eenzijdige hardlooptrainingen, kreeg ik veel klachten. Mijn lichaam was niet in balans en kreeg steeds meer pijntjes. Op verwijzing van een sportarts ben ik daarom krachttraining gaan doen.”

Hoe ben je bij Stofberg Vandaag terecht gekomen?
“Ik ben proef gaan draaien bij meerdere sportscholen en zelfs CrossFit boxen, maar ik was toch direct overtuigd van jullie concept, werkwijze en mensen.”

Waarom was je dan overtuigd van ons concept?
“De combinatie van mijn blessures en het feit dat jullie niet alleen bekwame Fitnesstrainers in huis hebben, maar ook fysio- en manueeltherapeuten, sluiten perfect op elkaar aan. Hier is complete eenheid in kennis en kunde. Alle programma’s en collega’s zijn op elkaar afgestemd. Het is een perfect concept.”

Wat en hoe onderscheidt Stofberg Vandaag zich tov andere aanbieders?
“Door het concept en het uitdragen hiervan door de diverse professionals. Iedereen draagt hetzelfde concept uit. Ook de mensen van Krachtlab zie ik samenwerken met de fysio’s. Zelfs mijn fysiotherapeut zie ik hier zelf sporten. Dat heb ik nog nooit gezien! Echt tof om mee te maken.”

Wat kan er beter?
“De groepslessen, maar ik weet dat jullie daar al druk mee bezig zijn geweest. De nieuwe Fit Vandaag is echt top en ik hoop dat deze lijn zich nog meer doortrekt. De FunXtion lessen vind ik minder leuk. De kern van die lessen is echt te kort en al helemaal niet divers genoeg.”

Hoe zijn je ervaringen met het personeel?
“Perfect. Echt zonder uitzondering, jullie hebben echt een hele leuke groep, ook in combi met de fysio’s! En het maakt niet uit wie ik aanspreek of wat vraag, iedereen helpt je even graag en even goed. Iedereen weet wat ie moet doen en uitleggen. Op dezelfde manier.”

Wat vind je van de faciliteiten?
“Het enige wat ik mis zijn soms de douches. De lampen in de groepslessen staan te veel op je ogen, je wordt afgeleid en verblind. Deze kunnen misschien wat meer naar boven afgesteld worden?
Voor de rest is het perfect. Genoeg plekken om je oefeningen uit te voeren, er is voldoende cardioapparatuur, alles wat ik nodig heb, is aanwezig!”