Ik weet nog goed toen ik Cor voor het eerst ontmoette, dat ik onder de indruk was over zijn fysieke gesteldheid voor iemand van zijn leeftijd. Respect voor zijn kracht en mobiliteit! Cor is een voorbeeld voor velen en laat zien dat sporten gedurende je hele leven belangrijk is. Ondanks dat sporten zo belangrijk voor hem is, is de gezelligheid ook een belangrijk onderdeel voor Cor. Hij is inmiddels een bekend (en zeer positief) gezicht drie ochtenden per week en je kunt hem altijd strikken voor een praatje, mocht je hem nog niet voor zijn ?

Wie ben je en waar kom je vandaan?
“Ik ben Cor en ik kom uit Brunssum. Ik ben 74 jaar en al 16 jaar met pensioen. Ik sport drie keer in de week en daarnaast blijf ik ook altijd bezig met fietsen, wandelen, winkelen en lezen. Ik geniet van mijn pensioen, en mijn vier kleinkinderen en achterkleinkind! Zij houden mij ook lekker actief.”

Wat is de reden dat je sport?
“Ik heb altijd gesport, tot mijn 52e actief gevoetbald en elke dag gerend, gecombineerd met twee keer trainen en dan ook nog zo nu en dan zaalvoetbal. Rennen gaat nu helaas niet meer, dan krijg ik meteen een zweepslag. De huisarts zei me dat ik dan maar moest gaan wandelen. Ik wilde wel gewoon fit blijven en mijn spieren intact houden en ben daarom fitness meer gaan oppakken. Wandelen doe ik al genoeg!”

Hoe ben je bij Stofberg Vandaag terecht gekomen?
“Via mijn vrouw, zij heeft hier therapie voor COPD. Eerst trainde ik op deze locatie bij de vorige sportschool, maar ik deed maar wat. Ik kreeg toen ook veel blessures. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar Fysio Stofberg op de Sweelinckstraat en daarna mee overgestapt naar de nieuwe locatie.”

Waarom Stofberg Vandaag en niet ergens anders?
“Omdat ik begeleiding krijg, als ik iets fout doe, word ik gecorrigeerd. Ik wil het wel goed doen en niet achteraf last van mijn spieren of gewrichten krijgen. Het is dus fijn dat je eigenlijk altijd onder begeleiding sport, omdat je altijd in de gaten gehouden wordt.”

Wat en hoe onderscheidt Stofberg Vandaag zich tov andere aanbieders?
“200% anders. Anderen laten je maar wat aanmodderen. Dat werkt natuurlijk niet. De nieuwe locatie was wel even wennen, de oude locatie was klein en gezellig. Nu vind ik het wel een voordeel. Je hebt overzicht. Hier is het ook gezellig. Af en toe moet ik oppassen dat ik niet te veel praat… uiteindelijk kom ik hier om te sporten!”

Wat kan er beter?
“Ik zou echt niet weten wat. Ik kan met iedereen goed opschieten, ik kan iedereen vragen om hulp of advies, iedereen helpt mij. Ik weet niet wat ik nog meer zou willen.”

Hoe zijn je ervaringen met het personeel?
“Heel goed. Van het begin af aan. Ligt er ook aan hoe je jezelf opstelt. Iedereen is altijd even vriendelijk. Ik ben nog nooit binnen gekomen zonder dat iemand iets zegt of je begroet.”

Wat vind je van de faciliteiten?
“Goed. Zeer goed. Ik ben niks anders gewend natuurlijk, maar ik heb alles wat ik nodig heb.”

Wil je verder nog iets kwijt?
“Ik ben positief ingesteld, ik ga altijd uit van het goede!”