Ik leerde Anneke al snel kennen toen ik bij Stofberg Vandaag begon. Samen met haar vriendin Hannie vormen zij een energiek duo op maandag en donderdag, tijdens de COPD- en etalagebenentrainingen. Hier hebben ze elkaar leren kennen en een hechte vriendschap opgebouwd. Mooi om te zien dat er in onze community zo’n vriendschappen ontstaan! Anneke is altijd vrolijk, maar vooral ook erg zorgzaam. Altijd tijd voor een praatje, even vragen hoe het met jou gaat (en de rest van de familieleden) en vooral niet te lang te serieus blijven. Lachen en flauwekul uithalen voeren de boventoon bij de aanwezigheid van Anneke op de vloer. Behalve het attente en de gezelligheid, heb ik Anneke ook fysiek vooruit zien gaan dit jaar! Een mooi moment om Anneke te interviewen en zo ook de andere kant van Stofberg Vandaag te laten zien. We zijn er immers voor iedereen en voor elk niveau!

Anneke van der Veer | Stofberg Vandaag

Anneke, vertel eens over jezelf. Wie ben je en waar kom je vandaan?
“Ik ben Anneke van der Veer, 66 jaar, waarvan 46 jaar getrouwd en geboren en getogen in Brunssum.
Met heel veel plezier ben ik vrijwilliger bij Stichting de Zonnebloem. Iedere week doe ik een huisbezoek bij ‘de oudjes’, eenzame mensen. Bijvoorbeeld een man van 93 jaar. Daar ga ik mee winkelen, wandelen, spelen we kaartspelletjes of Rummikub en nog veel meer. Ik heb drie personen waar ik altijd kom, ieder week bezoek ik één persoon.
Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen clubje bij de Zonnebloem op dinsdag. Hier doe ik handwerken, koffiedrinken, rummiekuppen en gezellig kletsen met iedereen.”

Waarom ben je aan het sporten?
“Vanwege de verstopte bloedvaten in mijn benen, de zogenaamde etalagebenen. Ik wilde vroeger nooit sporten, ik vond het vreselijk, maar nu vind ik het echt heel erg leuk. Ik geef het nooit meer op! Het is een hele gezellige club én de pijn is weg. Dat is misschien wel het belangrijkste. Ik krijg tevens energie van het sporten, dus ik zou wel gek zijn als ik ermee stop.”

Hoe ben je bij Stofberg Vandaag terecht gekomen?
“De specialist in het ziekenhuis die mij behandelt voor mijn bloedvaten adviseerde mij specifiek om naar Stofberg te gaan. Yvonne is welbekend als de specialist op het gebied van beweegprogramma’s voor COPD- en claudicatio- (etalagebenen) patiënten. En dat heeft zich dus ook uitgewezen. Mijn bloed- en daarmee ook de zuurstoftoevoer naar mijn benen is zodanig verbeterd dat ik nu langere afstanden kan lopen en geen pijn meer heb.”

Anneke van der Veer | Stofberg VandaagWat en hoe onderscheidt Stofberg Vandaag zich t.o.v. andere aanbieders?
“De mogelijkheden en begeleiding zijn zoveel stukken beter dan bij een ander! Bij Stofberg Vandaag wordt er verder gekeken dan alleen de klachten die je zelf aangeeft. De diverse specialisten sluiten perfect op elkaar aan. Bij andere therapeuten is de begeleiding niet zo intensief. Het personeel bij jullie is ook altijd heel vriendelijk en behulpzaam.”

Dat klinkt goed! Maar is er ook iets dat beter kan?
“Nee niks, hier is het gewoon perfect. Echt waar. Het kan echt niet beter. We krijgen zelfs testen en metingen om de voortgang te bewaken! Wat willen we nog meer?!”