Duursport

Jij wil uithoudingsvermogen
om grote doelen te behalen

Duursport gaat je helpen. Iron Man voltooien? Mont Ventoux opfietsen? Een enorm uithoudingsvermogen is wat jij nodig hebt. Of je nu een snellere tijd wil halen of met wat meer gemak over de eindstreep wil komen. Wij begeleiden je.

Met gestructureerde duurtrainingen in verschillende trainingszones gaan we je lichaam trainen om vetten te verbranden, zodat je langer door kunt. Intervaltrainingen op het juiste moment maken je sneller. Door de inspanning ga je je grenzen verleggen, waardoor je prestatievermogen zal groeien. Telkens pushen we een beetje harder.

100% commitment

Waar een wil is is een weg. Geen smoesjes en excuses, wij vragen maximale inzet.

Gezondheid op nr. 1

We dagen je volledige lichaam uit, op een gezonde en verantwoorde manier natuurlijk.

Betere levenskwaliteit

Omdat sport niet het enige is wat telt, kijken we ook naar je voeding, gedrag en meer.

Synergie: 1+1=3

We bundelen individuele krachten en kwaliteiten om samen een resultaat te bereiken.

Wat kun je verwachten?

Intake

(in basisabonnement)

Tijdens het intakegesprek maak je kennis met jouw coach. Om een goed beeld te krijgen stellen we enkele vragen: Waar sta je nu? En waar wil je naartoe? In andere woorden: Wat is je doel? Samen brengen we jouw doelstellingen, trainingsmogelijkheden en wensen in kaart. Op basis hiervan maken we een passend trainingsschema.

Coachingsgesprek

(in basisabonnement)

Iedere 4 weken gaan we jouw persoonlijke trainingsschema evalueren. Welke sportspecifieke eigenschap gaat je goed af? Waar zit nog ruimte voor verbetering? Aan het einde van het coachingsgesprek stellen we, op basis van de evaluatie, samen een nieuw trainingsschema op voor de volgende 4 weken.

Monitoring

(in basisabonnement)

Jouw trainingsschema wordt in het online-trainingsplatform TrainingPeaks geplaatst. Zo heb je via je laptop of smartphone altijd toegang tot het trainingsprogramma. Al jouw voltooide trainingen kun je hierin uploaden. Zo kunnen we jouw vorderingen bijhouden en meenemen in de coachingsgesprekken.

Voedingscoaching

(additionele module € 29,95 p.m. en minimale afname 3 maanden)

Voeding is een niet te vergeten element als je zoveel mogelijk vruchten van je trainingsarbeid wil plukken. Hoe pas je je voeding aan op je trainingen? Wat neem je voor optimaal herstel en wanneer? Wat doe je in de voorbereiding op, en tijdens, tochten of wedstrijden? Met voedingscoaching leren we je de passende strategie op het juiste moment toe te passen.

Inspanningstest

(optioneel, eenmalige kosten bedragen € 90,00)

Gestructureerd trainen voor een duursport gebeurt met behulp van verschillende trainingszones. Zones waarin je je lichaam traint om vetten te verbranden zodat je langer door kunt. Je power-output krijgt een boost en hogere tempo’s zijn geen probleem meer. Als je de zones nog niet weet, kun je bij ons een inspanningstest doen. Hiermee stellen we jouw zones vast en verwerken we deze in een rapportage. De inspanningstest kan uitgevoerd worden op zowel een loopband als fietsergometer.

Clinics

(optioneel, inschrijfkosten bedragen € 15,00)

Een krachttraining op de fiets uitvoeren. Je zwem- of looptechniek verbeteren. Minder tijd in de wisselzone bij een triatlon spenderen. Allemaal elementen die we in de praktijk gaan oefenen, op basis van de expertise en tips van jouw coach. Dit is waar het in de clinics om gaat. Periodiek bedenken we een thema (eventueel op aanvraag van de sporter zelf) en gaan we er actief mee aan de slag. Clinics vinden elke 2 maanden plaats bij een minimale deelname van 4 personen.

Bekijk ook