Mijn naam is Tanja de Jong en binnen Stofberg Vandaag ben ik gediplomeerd looptrainer niveau 3. Samen met Peter Hendrix geef ik al negen jaren met veel plezier en toewijding de looptrainingen. Wat negen jaar geleden begon met een startclubje van 5 lopers waar we één keer per week looptraining aan gaven, is in de loop der jaren uitgegroeid naar een gemêleerd gezelschap van meer dan 40 atleten, die wij als trainer/coach drie keer per week trainen naar individuele doelen. Van gewoon lekker trainen in een leuke groep, naar een eerste 5 km loop tot een snelle individuele 10 km, halve- of hele marathon (of zelfs nog verder), ‘onze’ atleten begeleiden wij met veel passie, plezier en natuurlijk veel loopkilometers. Ook de tri-atleten van Triclub Stofberg sluiten regelmatig aan bij een looptraining.Tanja de Jong | Stofberg Vandaag

Ik ben regelmatig bij Stofberg Vandaag om zelf te trainen, maar de georganiseerde looptrainingen zijn echt lekker buiten, ’s zomers heerlijk in de heide en ’s winters in Brunssum zelf.

Waar gaat persoonlijk mijn (sport)hart sneller van kloppen?
Natuurlijk is dat van hardlopen, het liefste is dat trailrunning! Ik trail graag, dat is een vorm van off road lopen in heide- en bosgebied met veel modder, vaak onbegaanbare paden, bergjes en uitdagingen. Daarnaast ben ik sinds kort ook met het Triatlon virus besmet geraakt. Sinds twee maanden train ik naast mijn looptrainingen ook de ander twee disciplines van de triatlon: zwemmen en fietsen. Met als doel te werken naar een halve triatlon ergens in de toekomst. Sinds kort behoor ik dus ook tot de Triclub Stofbergclub, zij het als beginnend triatleet.

Een ander item waar mijn hart sneller van gaat kloppen is mijn bijna afgeronde studie in de Traditionele Chinese Geneeskunde met als specialisatie acupunctuur. De klassieke acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze die op een holistische manier gericht is om je energiebalans te herstellen en je lichaam en geest aan te zetten tot een natuurlijk helend vermogen. Ik ben nu in mijn specialisatie/afstudeerjaar en ik hoop in juni 2019 erkend acupuncturist te zijn.

Tanja de Jong | Stofberg Vandaag

En natuurlijk gaat mijn hart sneller kloppen van mijn 4 mannen thuis: Hans, mijn lieve man, die overigens ook heel graag (lang) loopt en daarnaast Peter en mijzelf vaak assisteert tijdens de looptrainingen, mijn twee lieve zoons (Sem en Daan) en onze Job, een Grand Basset die nooit in een rechte lijn loopt, dus waar niet mee te rennen valt.

Waar mijn hart ook sneller van gaat kloppen is chocolade; potverdorie, dat is mijn ‘guilty pleasure’; wat is daar moeilijk vanaf te blijven (de nieuwste Kitkat Chunky salty caramel is een echte aanrader…)

In mijn dagdagelijkse job werk ik bij Zuyd Hogelschool. Gedeeltelijk bij het lectoraat Voeding/Leefstijl en Bewegen als beweeg/leefstijlcoach en participeer ik in de ontwikkeling van programma’s binnen het BETER concept (BEwegen, ETen, verandER) en als beleidsondersteunend medewerker binnen de faculteit Management & Recht.
Wellicht tot ziens bij Stofberg Vandaag of tijdens een rondje Brunssum of heide!