Mijn naam is Ron, ik ben 34 jaar oud en werk op de locatie Stofberg Vandaag voor Krachtlab als Head Coach. Ik ben geboren in Geleen, waar ik tot mijn 26ste heb gewoond. Daarna ben ik via Maastricht en Brunssum in Merkelbeek neergestreken. Daar woon ik nu een jaar samen met mijn vriendin.

Ron Visser | Krachtlab VandaagWaar het allemaal begon
Mijn hele leven doe ik al aan sport. Het begon toen mijn ouders mij op 4-jarige leeftijd op judo deden omdat ik stil en verlegen was. Na mijn 12e zag ik de oudere jongens in mijn omgeving dikkere spierballen krijgen en dat intrigeerde mij. Helaas mocht je in die tijd pas met krachttraining beginnen wanneer je 16 jaar was. Toch zocht ik een manier om te doen wat ik leuk vond. Dit zorgde er voor dat ik bij iemand in de straat op de zolder 2 keer per week met gewichten mocht spelen. Na mijn 16e begon mijn reis pas echt in de wereld van krachttraining. De sterkste in de gym en het internet waren mijn manier om mezelf te voorzien van de benodigde informatie. Toen ik rond mijn 20e met kickboksen en MMA startte, begon mijn zoektocht hoe ik het beste krachttraining kon toepassen om sterker en sneller te worden in mijn sport. Hierdoor ben ik overgestapt op het kennis vergaren via literatuur. Mijn boekenkast staat er dan ook vol mee.

CIOS
Ik werk nu 12,5 jaar voor Ministerie van Justitie en Veiligheid in de Penitentiaire Inrichting van Roermond. Hier werk ik als Penitentiaire inrichtingswerker. 12,5 jaar geleden ben ik daar begonnen in de beveiliging en ben ik na 5 jaar gestart aan het CIOS in Arnhem. Dit was een deeltijdopleiding die ik na 3 jaar heb afgerond. Na het afronden van deze opleiding heb ik met veel plezier 5 jaar gewerkt op de sportafdeling van mijn werkgever. Ik begeleidde gedetineerden en mijn collega’s tijdens hun sportmomenten. Dit waren verschillende spelsporten, maar ook krachttraining. Zo kon ik behoorlijk wat energie kwijt en mijn opgedane kennis toepassen op mijn trainees. Door het inkrimpen van het aantal gedetineerden moest ik na 5 jaar terug naar mijn oude functie.

Krachtlab
Eenmaal terug in mijn oude functie merkte ik dat ik het begeleiden van mensen in de sport en met name in krachttraining heel erg miste. Tijdens mijn stagetijd bij Lifestyle Fitness in Elsloo heb ik John Voorjans van Krachtlab ontmoet. Hier was hij mijn stagebegeleider, maar ook na mijn stagetijd hielden we contact. We wisselden veel kennis uit over verschillende methodes, coaching en ervaringen die we in de krachttraining op deden of over hadden gelezen. Hij vertelde mij ook over zijn plannen om samen met Virgil van den Berg een gym te beginnen waar goede begeleiding en het creëren van optimale omstandigheden centraal staan om de trainees blijvende resultaten te laten behalen. Dit zorgde ervoor dat ik in augustus 2016 aan de slag ging als Strength Coach bij Krachtlab in Elsloo.

 

Ron Visser | Krachtlab Vandaag

Samenwerken
In maart 2018 is Krachtlab een samenwerking aangegaan met Stofberg Vandaag en hebben John en Virgil mij gevraagd om Krachtlab binnen deze locatie op te bouwen. Wij begeleiden sinds die tijd een vijftigtal leden. De samenwerking bestaat niet alleen uit betere coaching aan te bieden in de regio Parkstad, maar ook om de coaching van de trainers binnen Stofberg Vandaag -zover dat nodig is- naar een hoger niveau te tillen door onze kennis en ervaringen met elkaar te delen. Krachtlab is een gym waar individualisatie centraal staat, iedereen heeft tenslotte een andere lichaamsbouw, leefstijl en behoefte. Wij maken trainingsschema’s die passen voor elk lichaam en niveau.

We creëren een omgeving waar groei de pijler is, waar we van elkaar leren en hierdoor samen beter worden. Wij coachen niet alleen op krachttraining, omdat dit niet de enige factor is waar we rendement uit kunnen halen. We geven ook aandacht aan de andere leefstijlfactoren zoals; voeding, slaap, stress en mindset. Zonder een goede balans behalen we niet het optimale resultaat. Aan uitputting doen wij niet, wij geloven namelijk in een optimale training en niet in een maximale training. We gaan opzoek naar de minimale prikkel om het lichaam te laten groeien.

Wij helpen graag!
Wil je meer willen weten over de coaching van Krachtlab of heb je vragen over training, voeding of andere leefstijlfactoren, dan hoor ik ze graag. Als je gewoon 5 minuten wilt ouwehoeren over andere zaken dan krachttraining, dan kun je natuurlijk ook bij mij terecht.

Zie je snel 🙂