Ik ben Peter Hendrix, inmiddels 57 jaren jong en al mijn hele leven met sport bezig. De laatste 25 jaar vooral met de loopsport en de triathlon. Ik ben getrouwd en heb twee inmiddels volwassen kinderen. Toen Randy Stofberg net de praktijk geopend had, ben ik als klant binnen komen lopen en nooit meer weggegaan. In het begin heb ik mij vooral bezig gehouden met looptrainingen. Zo is ook de loopgroep opgericht. 

Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met voetbalrevalidatie en conditietrainingen voor diverse sporten en sporters, full body workouts en verder alles met wat er binnen FysioStofberg moest gebeuren. Van klusjesman tot kwaliteitszorg!

Momenteel geef ik FunXtion-, loop-, bootcamp- en triathlontrainingen voor de leden van Stofberg Vandaag en Tri-club Stofberg en verzorg ik ook nog individuele begeleiding van hardlopers.

Ik werk parttime bij FysioStofberg en doe dit naast mijn werk als Proces Operator bij Sabic in Geleen.

Trainingen geven en sporters begeleiden is een passie van mij waar ik altijd veel plezier aan beleef en wat veel voldoening geeft. Het is telkens weer een mooi moment als de sporter zijn/haar doel bereikt en daar put ik steeds weer veel energie uit. Zoals onlangs met de deelname van een aantal lopers aan de marathon van Rotterdam.

De Tri-club is een heel mooi initiatief dat geboren is nadat ik had deelgenomen aan de eerste Ironman in Maastricht. FysioStofberg was hier partner en naar mijn mening kon het dus niet zo zijn dat ik de enige was die hier aan meedeed, met als gevolg dat we een jaar later met zeven atleten aan de start stonden en ook allemaal goede resultaten konden neerzetten. Dit smaakte natuurlijk naar meer en inmiddels zijn we met een grote groep atleten die aan wedstrijden deelnemen en hier veel lol aan beleven.

Naar mijn mening is sporten niet alleen een serieuze aangelegenheid waarbij het gaat om goede resultaten, maar ook een sociaal gebeuren waarin sporters ontspanning en plezier kunnen beleven naast hun dagelijkse beslommeringen. In een leuke groep elkaar steunen, lol beleven en serieus trainen is erg leuk en mede hierdoor beleef ik al 25 jaar veel plezier aan deze mooie sport.