Een tijdje terug heb ik mij al kort voorgesteld tijdens mijn blog over motivatie. Heb je dit blog nog niet gelezen? Het is zeker de moeite waard om het alsnog te doen!

Mijn naam is Nikki Janssen, 20 jaar en woonachtig in Holtum, een klein dorpje in de buurt van Born. Jullie zullen mij vast al eens gezien hebben bij Stofberg Vandaag. Hier loop ik sinds 1,5 jaar stage voor mijn opleiding Sportkunde. Sinds deze maand heb ik mijn stage omgezet naar werk, echt tof!

Sportkunde is voor velen een onbekende naam. Je leert er van veel onderdelen de basis, het uitbreiden van die basis doe je in de praktijk, zoals tijdens mijn stageperiode bij Stofberg Vandaag. Dit maakt de opleiding breed, maar tegelijkertijd ook complex. Deze opleiding heeft mij laten ervaren dat je zelf initiatief moet nemen om te leren en je te ontwikkelen. Ik wil mij graag door ontwikkelen op het gebied van de mentale coach in de sport. Je kunt wel heel veel willen, maar als je er de motivatie niet voor hebt dan wordt het lastig. Dus wil ik ervoor gaan zorgen dat mensen zich meer bewust gaan worden over de voordelen en nadelen van sporten en bewegen. Soms komt de motivatie namelijk niet vanuit jezelf, maar heb je een coach nodig die je hierbij helpt. Zelf heb ik op 13-jarige leeftijd een hernia gekregen wat echt een domper voor mij was. Toen heb ik het er fysiek en mentaal echt wel even lastig mee gehad, maar door mijn positieve instelling, doorzettingsvermogen en de juiste begeleiding ben ik hiervan hersteld. Tevens heeft mij dit geholpen bij het creëren van een sterkere persoonlijkheid. Dit laat weer zien hoe belangrijk coaching/begeleiding en motivatie is. Naast het mentale gedeelte ga ik mij ook door ontwikkelen op het gebied van voeding en training. Hier ga ik vanaf mei hard aan werken door de opleiding PT Essentials van Chivo opleidingen te volgen. Deze opleiding gaat dieper in op training, voeding, herstel en misschien wel het belangrijkste: de mindset.

Sport… zonder zou ik echt nooit kunnen. Ik ben op mijn 4e begonnen met zwemmen waarna ik één jaar judo heb gedaan. Toen kwam voetbal op mijn pad, maar voetbal en judo vonden mijn ouders een beetje te veel van het goede. Op dat moment heb ik ervoor gekozen om te stoppen met judo en mij vanaf mijn 6e volledig in te gaan zetten voor het voetbal. Ik weet nog in het begin dat de jongens en dan vooral de tegenstanders dachten van “hmm.. een meisje.. dat moet een eitje zijn!” Dat namen ze als snel terug na een duel met mij. 🙂 Altijd leuk! Tot de C-jeugd heb ik tussen de jongens gevoetbald en diverse districtteams van de KNVB-meisjes doorlopen. Uiteindelijk heb ik het geschopt tot een selectiewedstrijd voor het Nederlands elftal meisjes onder de 16 jaar. Hier was ik ook echt trost op, maar ik merkte wel dat op dat niveau het allemaal iets anders in zijn werk ging. Uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt naar het Damesteam van Fortuna Sittard die op dat moment het hoogste amateurniveau speelde, namelijk Topklasse. Fortuna Sittard dames heeft de naam Fortuna’54 gekregen en onder die naam speel ik nu al vier jaar in de landelijke Hoofdklasse. Voetbal is dan ook echt mijn passie!

Een aantal jaar geleden heb ik kennis gemaakt met krachttraining, waar ik nu sinds twee jaar serieus mee bezig ben. Ik merk dat mijn fysieke prestatie tijdens het voetballen hierdoor vooruit is gegaan. Daarnaast is krachttraining gewoon keileuk! Ik squat en deadlift nu ongeveer 100 kilo en dat klinkt natuurlijk ook wel ruig.

Heb je nog vragen, wil je samen met mij jouw fysieke gesteldheid verbeteren of wil je gewoon even iets kwijt? Je kunt me altijd aanspreken op de fitnessvloer of stuur even een mailtje naar nikki@stofbergvandaag.nl, dan plannen we een afspraak in!

“If you really want to do something, you’ll find a way. If you don’t, you’ll find an excuse”