Rick vertelt zelf:

Mijn naam is Rick, ik ben 32 jaar jong en ik zit sinds 5 oktober 2019 in een lifestyle coach traject bij Stofeberg Vandaag onder begeleiding van coach Jonah. Resultaat: 12.3 kilo vetmassa lichter en veel meer energie om mijn dagelijkste ritme als assistent manager van een supermarkt te kunnen volhouden. Daarnaast heb ik weer voldoende ruimte in de tank voor leuke dingen.

Toen ik startte had ik een gewicht van 115.2 kilo en een vetpercentage van 37.7%, wat neerkomt op een totale hoeveelheid vet van 43.2 kilo. Ten tijde van de opgedragen quarantaine in maart woog ik 103.1 kilo met een vetpercentage van 30.6%, wat neerkomt op nog maar 31.9 kilo vet. Hiervoor heb ik een jarenlang traject gehad bij een diëtist. In dit traject moetst ik vooral op komen dagen bij de afspraken en verslag doen van de periode sinds de vorige afspraak. Daarbij hoorde dan een meting op een normale weegschaal. Voor mij was dit niet voldoende aangezien er geen stok achter de deur zat. Ik had ook niet het gevoel dat er echt naar mij en mijn pijnpunten geluisterd werd.

Elke 12 weken had ik een coachgesprek bij mij coach bij Stofberg Vandaag zoals dat hoort bij een fitness lidmaatschap, daarbij krijg je een volledige lichaamsmeting op een Inbody weegschaal. Daarbij wordt naast je lichaamsgewicht ook je vetpercentage gemeten. Ook krijg je inzicht in je hoeveelheid spiermassa en vetvrijemassa. Mijn coach stelde voor om het lifestyle coach traject te starten, hierbij krijg je coaching op leefstijlfactoren, een uitgebreid meerdaags trainingsprogramma dat pas bij je doelstelling en een voedingsprogramma. Dit alles wordt 2 keer per maand geëvalueerd in een half uur durend coachgesprek met een meting die goed inzichtelijk maakt waar er veranderingen plaats vinden in je lichaamssamenstelling. Op basis hiervan wordt je voedingsprogramma en trainingsprogramma bijgesteld. Mijn coach Jonah denkt op alle punten met je mee en de 2 maandelijkse coachgesprekken zijn precies de stok achter de deur die ik nodig heb.

Ik ben nog niet waar ik wil zijn, ik zit absoluut op de weg die ik moet zitten zodat ik uiteindelijk op mijn bestemming aan kom.