Debby is het ideale voorbeeld van hoe je de weegschaal niet jouw leven moet laten bepalen. Alhoewel haar buikomtrek afnam met 5 centimeter en haar vetpercentage is gezakt met 5 procent, geeft de weegschaal ‘slechts’ een negatief verschil van 2 kg. Het ideale gewicht is waar veel mensen teveel focus op leggen. Minder vetmassa en meer spiermassa zorgt nu eenmaal niet voor een gigantische daling in dat nummer op de weegschaal. Losser zittende kleding, strakker in je vel, meer energie en comfortabel voelen in je eigen lijf zijn belangrijkere pijlers in een gezonde levensstijl. Debby zit na 12 jaar weer lekker in haar vel en durft eindelijk weer een normale bikini aan! Het ultieme resultaat van Lifestyle Coaching!

Debby vertelt zelf:

“Sinds februari ben ik onder begeleiding van Jonah begonnen aan het Lifestyle Coaching traject bij Stofberg Vandaag. Vanaf mijn puberteit worstel ik al met mijn gewicht en ben ik altijd bezig geweest met voeding en sport. Dit gaat de ene periode beter dan de andere. Na steeds maar weer het jojo effect te hebben ervaren wilde ik nu gewoon echt een gezonde leefstijl ontwikkelen en daar ook bewust mee bezig zijn. Iedere dag is weer een nieuwe kans om er beter mee om te gaan. Het is een proces waarbij ik mij bewust moet worden van de dingen die ik eet en doe.

Qua voeding heb ik een schema waarin ik wel kan variëren, zolang de calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten uiteindelijk gelijk zijn. Ook kan ik altijd Jonah contacteren wanneer ik een vraag heb. Antwoord volgt redelijk snel en is ook vaak meteen toepasbaar, dit ervaar ik als zeer prettig.

Sportschema’s zijn op persoonlijke doelen afgestemd, voor mij is het doel vooral een strakker en sterker lichaam. Tijdens de trainingen is er altijd iemand in de zaal aanwezig om aanwijzingen of uitleg te geven. Dit zorgt voor een gevoel van zekerheid over je eigen kunnen. Wanneer een oefening niet goed voelt of niet lukt zorgt Jonah voor een alternatief.

De coachgesprekken en meet-/weegmomenten zijn een belangrijk onderdeel in het traject. Ik ervaar deze gesprekken als zeer positief en motiverend. Jonah is als coach professioneel en weet duidelijk waar hij het over heeft. Hij weet mensen te motiveren en geeft positieve feedback. Ook wanneer een doel niet behaald is of minimaal weet hij er toch positieve draai aan te geven.

Voor mij werkt het traject tot nu toe heel fijn en ben ook zeker gemotiveerd om het tot een goed resultaat te brengen.”