Coronacrisis

We leven in een crisis momenteel. Begin maart konden we ons absoluut niet voorstellen dat we er nu zo voorstaan, het ging ook zo snel; van een virus helemaal in China naar epidemie en vervolgens naar pandemie. Dat wil zeggen, van een besmettelijke aandoening die een hele bevolking treft naar een besmettelijke aandoening die over meerdere continenten verspreidt. Crisis lijkt inmiddels een understatement, de hele wereld is onder de (in)druk van het nieuwe coronavirus COVID-19 (dat staat voor coronavirus disease 2019). Het is bizar om in deze situatie te zitten, denkende dat dit een historische stempel drukt op onze samenleven, waarover zoveel geschreven en verteld wordt momenteel en wellicht nog vele jaren hieropvolgend. Onze kinderen zullen het lezen in boeken op school, wij als ouders zullen er jarenlang over vertellen tegen onze kinderen en kleinkinderen. 

Het jaar 2020 dat onschuldig begon zoals vele andere jaren. 2020, Het jaar waarin nieuwe hoop gevestigd werd, nieuwe dromen tot realisatie gebracht zouden worden en het jaar waarin kansen voor het oprapen zouden liggen. Maar is dat niet nog steeds zo? Kun jij in deze tijd niet alsnog stappen maken richting jouw doel? Is het niet mogelijk om progressie te boeken, sterker te worden, spiermassa bij te komen en/of dat vetpercentage naar beneden te krijgen zoals je van plan was toen 2020 nog moest beginnen? Wij zijn van mening dat dat absoluut kan. Of je dat zelfstandig kunt ligt volledig aan jezelf. Wij zijn er voor je om dat steuntje in de rug te zijn. Je de handvatten te reiken die je nodig hebt om door te pakken. Om fysiek én mentaal sterker uit deze crisis te komen. 

Kansen

Het is bijzonder om te zien hoe de wereld door een tragedie van pandemische proporties bewogen wordt tot eenheid. Waarin kansen gepakt worden en men strijdbaar wordt om er het beste van te maken. De mens wordt creatief om vooruit te blijven denken in tijden van beperkingen. Beperkingen zoals niet buiten je huis mogen komen, niet met meerder mensen samen mogen komen, je vak niet uit mogen oefenen zoals je dat gewend bent en denk aan het groter wordende probleem van mentale klachten door isolatie. Eens te meer komen we tot de realisatie hoe belangrijke sociaal contact is voor ons welzijn. Een collega tegenkomen in de supermarkt als je in je eentje boodschappen aan het doen bent en al pratende (op > 1.5 meter) erachter komt dat boodschappen doen echt een uitje geworden is, even ontsnappen aan de 4 muren thuis en hoe fijn dat dan is om toch je collega even te zien. En vooral ook te zien en horen dat het goed met hem/haar gaat. Elke dag even Facetimen/Skypen met opa en oma of een stukje fietsen en voor de oprit staan met je kinderen en opa en oma die in de voordeur blijven staan. Toch even buiten geweest, toch even opa en oma in het echt gezien. De kleine dingetjes die we als normaal zien weer leren waarderen en met volle teugen van genieten. 

Sportschool is dicht!

Sportscholen zijn dicht, dat is een probleem die een druppel is op de gloeiende plaat van problemen die COVID-19 veroorzaakt in de wereld, laten we dingen in perspectief plaatsen. Zonder daarbij ook geheel teniet te doen dat het sluiten van sportscholen voor mensen individueel grote problemen met zich mee kan brengen. Denk aan de progressie die je aan het maken was ten aanzien van je lichaamsgewicht en daarbij een gezonder en vitaler lichaam aan het krijgen was (juist ook nu zo belangrijk in de preventieve strijd tegen COVID-19), denk ook aan het terugdringen van klachten die behoren bij diabetes, de strijd tegen het visceraal vet (het vet dat zich binnen in de lichaam bevind, rondom je organen en kan zorgen voor een gezondheidsrisico) of juist de revalidatie na een operatie. De personal trainingssessies die zorgen voor de progressieve sprongen de afgelopen tijd die je in het reguliere fitnessaanbod niet kon maken mogen ook geen doorgang vinden. Of weer juist dat stukje sociaal contact wat toch zo belangrijk voor je is. Die persoon waar je geen hele conversaties mee had in de gym maar wel even die “hey, hoi! Alles goed?”. Opgemerkt worden door je medemens, validatie dat jij er bent en er toe doet. 

Relativeren is belangrijk, maar je hoeft je eigen pijn nooit volledig weg te zetten tegen die van een ander. Er is altijd wel iemand die meer pijn heeft, iemand die zieker is of iemand die een groter lijden heeft dan jij. Dat mag niet betekenen dat je dan maar niet mag zeuren en maar door moet gaan met alle gevolgen voor je gezondheid van dien. 

Stofberg Vandaag blijft sterk!

Stofberg is een bedrijf dat gevestigd is op het pakken van kansen en het creëren van mogelijkheden die er misschien niet eens lijken te zijn. Vanaf het moment dat we dicht moesten van de Rijksoverheid zijn de coaches in standje overdrive gegaan manieren te ontwikkelen om jou te blijven coachen. Om je in beweging te zetten en het contact in stand te houden. Er is dan een verschil tussen contact met leden die actief in coaching zitten, periodiek een meting gepland hebben en daaropvolgende een aanpassing van het trainingsschema krijgen. Dat is jammer, wij geloven dat iedereen gebaat is bij het hebben van actieve coaching die periodiek aangepast wordt op behalve resultaten. Hieruit blijkt dat er een wezenlijk verschil zit tussen sporten en trainen. 

Bij sporten denken we vooral aan een recreatieve bezigheid. In beweging zijn en daar plezier aan beleven is het belangrijkste. Een specifiek doel dat behaald moet worden is er nauwelijks. Een prima activiteit die je bij Stofberg Vandaag kun beoefenen in een fitness lidmaatschap. Heb je wel een specifiek doel die je wilt behalen binnen een vooraf gestelde termijn? Dan moet je eigenlijk zelf goed weten waar je mee bezig bent op gebied van training, voeding en arbeid-rust verhoudingen. 

Bij training hanteer ik de, op het CIOS Sittard erin geramde, definitie: Training is een doelbewuste, systematisch in intensiteit toenemende prikkel met als doel het prestatievermogen te verbeteren. 

Onderstreep hierbij doelbewust, systematisch en intensiteit toenemende prikkel en je merkt dat dat is wat we doen als je in actieve coaching zit bij ons. Op basis van elke meting wordt bekeken of je trainingsprogramma nog voldoet of aangepast moet worden. Bij elke stap omhoog in lidmaatschap wordt de systematiek en de intensiteit beter toegepast op jouw lichaam, doelstelling en gemaakte progressie. De kans van het behalen van jouw specifieke doel is dan ook vele malen groter. 

Coaching

In deze periode van crisis willen we jou laten merken dat het hebben van een coach die systematisch je programmering aanpast en tips geeft over leefstijlfactoren onmisbaar is om progressie te blijven boeken. Grijp deze kans met 2 handen stevig vast en neem contact op zodat we ook voor jou een programma voor thuis maken. Voor iedereen zijn we nu beschikbaar om je te helpen je training in te passen in je dagelijkse ritme. We kijken mee naar je leefpatroon en of je aan voldoende rust komt (slaap) en kunnen we het hebben over je voedingspatroon (een voedingsprogramma krijg je  alleen als je het lifestyle coaching lidmaatschap of personal training hebt). Zodat we deze lijn kunnen doorzetten met jou als we onze deuren weer mogen openen. Het grote en belangrijkste doel? Jou helpen om de beste, gezondste en fitste versie van jezelf te zijn. Zodat je op een fijne manier oud kunt en mag worden. Hoe gezond en hoe fit? Dat bepaal jij zelf!

Upgraden

Gezondheid is de kunst van het steeds opnieuw bereiken van het persoonlijke, lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke evenwicht. Bij Stofberg Vandaag is dat wat we samen met jou kunnen, en willen bereiken. 

Wil jij per direct meer coaching dan je momenteel krijgt? Vaker een contact moment met één van onze coaches? Wil je graag een voedingsprogramma om zeker te weten dat je je doelstelling niet uit het oog verliest? Misschien vind je het fijner dat we 1 keer per week via Facetime contact met je opnemen om oefeningen met je door te nemen. Om met je in gesprek te gaan over wat je moeilijk vindt deze periode. Of dat nu met training, voeding, leefstijl of om even je hart te luchten. Dat kan door een upgrade van je lidmaatschap. 

Maar moet ik daar dan nu voor betalen? Nee, zolang we gesloten zijn doen we geen incasso’s. Je kunt nu upgraden naar bijvoorbeeld lifestyle coaching, daar nu de (gratis) service voor krijgen, je lidmaatschap gaat pas lopen vanaf het moment dat we weer open gaan. Je kunt momenteel 4 maanden lifestyle coaching krijgen voor de prijs van 3 maanden.

Gun je jezelf het beste in deze moeilijke periode. De coaches van Stofberg Vandaag zijn er voor jou!

De verschillen van lidmaatschappen bij Stofberg Vandaag op een rijtje: