Sinds maart 2018 is Krachtlab de vaste partner van Stofberg Vandaag op het gebied van krachttraining. Dat is niet voor niks. Maar misschien vraag jij je af, wie en wat Krachtlab is, waarom je voor ons zou kiezen en wat maakt Krachtlab anders dan anderen? Ik leg het je graag uit, dus lees vooral even verder.

Wie is Krachtlab?
Krachtlab opende haar deuren in augustus 2016 in Elsloo door John Voorjans en Virgil van den Berg. Voordat Krachtlab startte waren beide apart van elkaar actief in de sport. John als personal trainer en heeft hij bij meerdere fitness-/sportscholen en het CIOS gewerkt. Virgil werkte, naast zijn functie als proces operator, als personal trainer vanuit zijn garage waar hij vrienden en familie begeleidde. Ze kwamen elkaar tegen toen ze bij Parkstad Powergym als personal trainer werkten. Ze deelden beide de visie dat er een sportschool moest komen waar kwaliteit in begeleiding en beweging in krachttraining centraal staat. Na een aantal creatieve gesprekken is Krachtlab ontstaan.

Krachtlab Vandaag Brunssum

v.l.n.r.: Virgil, Ron, Jonah, John

Wat is Krachtlab?
Krachtlab is een groep coaches, therapeuten, opleiders en atleten die één interesse met elkaar delen: streven om elkaar te laten groeien. Wij maken je letterlijk sterker, omdat krachttraining de basis is van onze coaching. Wij maken je bewuster van je leefstijl, voeding, slaap, stress en mindset. Dit gecombineerd met elkaar zorgt voor een verandering in lichaam en geest, waardoor je je uiteindelijk ook fitter zal voelen.

Waarom kies je voor Krachtlab?
Krachtlab staat voor effectiviteit en kwaliteit in krachttraining. Alle coaches en therapeuten zijn gedreven en willen het beste naar boven halen in hun trainee’s. Daarin hanteren we drie verschillende disciplines:

– Sterker, omdat we 100% geïndividualiseerde trainingsschema’s maken voor onze trainee’s. We beheersen deze vaardigheid, omdat we een mix toepassen van de wetenschap en onze ervaring.
– Bewuster, want je geven je inzichten. Je kunt geen progressie boeken als je leefstijl, voeding, slaap, stress en mindset niet in orde zijn waardoor je gewenste doelen niet zal behalen.
– Fitter, de som van sterker en bewuster is fitter. Je leert jezelf en je lichaam beter kennen en we zoeken samen jouw grenzen op. Krachtlab begeleidt je hierin en kijkt wat je nodig hebt om je doelen te behalen.

Wat maakt Krachtlab anders dan anderen?
Waar ik dit schrijven ook al mee begon ligt de kern van Krachtlab bij krachttraining. Daar ligt dan ook de focus van Krachtlab. Wij laten je vooral trainen met losse gewichten waar wij jou mee helpen zo optimaal mogelijk mee te trainen. Wij zijn aanwezig voor de juiste begeleiding op het gebied van techniek en uitvoering, hierdoor zorgen wij ervoor dat blessures voorkomen worden. Op maat gemaakte trainingsschema’s zijn de basis van deze trainingen en die zijn iedere dag anders. Wij zijn ook van mening dat als je doelen wilt behalen dit niet zonder coaching kan op het gebied van leefstijl, voeding, stress en slaap. Krachtlab biedt naast de Open Gym ook Personal Training, Small Group Personal Training en online/leefstijl coaching aan. In een volgende blog zal ik de verschillende soorten coaching uitleggen binnen Krachtlab.

In de tussentijd ben ik in de gym aanwezig om met je te praten over Krachtlab of onze coaching!