Klantverhaal zwangerschap personal training Saskia

SASKIA VOSSEN AAN HET WOORD;

Wat was/is je doel met sporten/bewegen?

Voordat ik zwanger werd was mijn conditie helemaal niet goed. Door Corona al een flinke tijd niet meer gesport en ik had mezelf voorgenomen dat wanneer ik zwanger zou zijn ik wel écht moest beginnen met sporten wil ik niet al heel vroeg kampen met allerhande klachten en kwaaltjes. Daarnaast had ik gehoord/gelezen dat wanneer je sport dat dit ook een positief effect kan hebben op je bevalling en het herstel erna. Toen ik in januari ontdekte dat ik zwanger was, heb ik het hierover met mijn vriend gehad en hij heeft mij uiteindelijk aangemeld bij zwangerschaps Prenatale Personal Training (PPT) van Nikki. Het doel is een sterk lichaam bouwen om de zwangerschap goed door te komen en mijzelf klaar te stomen voor de bevalling en de tijd erna (tillen van kindje, maxicosi etc). Doordat ik vroeg ben begonnen heeft mijn lichaam genoeg tijd gekregen om weer te wennen aan sporten en spieren op te bouwen. Tot nu toe ben ik dan ook redelijk klachtenvrij (29 weken en 3 dagen zwanger). Ik durf bijna zeker te zeggen dat dit voor een groot deel ook komt door het sporten. Ik heb bijvoorbeeld nog geen bekkenklachten ervaren.

Waarom je voor Prenatale Personal Training hebt gekozen?

Twee redenen voor PPT. Enerzijds: mezelf motiveren om te sporten als je totaal geen conditie hebt is super moeilijk. Met name de eerste periode van de zwangerschap is vermoeiend en ik had het echt nodig dat iemand mij motiveerde om ervoor te gaan en niet op de bank te blijven hangen. Als ik Nikki niet had gehad was het sporten niet zo van de grond gekomen. De tweede en belangrijkste reden: Sporten tijdens de zwangerschap is echt een vak apart.. Je leest zoveel over diastase en andere kwaaltjes die je ook weer juist door het sporten kan krijgen. Er zat bij mij dan ook wel een ‘angst’ om meer schade aan te richten door verkeerd te trainen of te zwaar. Door de PPT begeleiding wist ik dat de oefeningen die ik deed veilig waren voor de zwangerschap én dat ik ze goed uitoefende. Zo wist ik bijvoorbeeld niet hoe belangrijk de ademhaling / uitademen tijdens oefeningen is. Voor de PPT had ik altijd veel moeite met hoe ik de ademhaling moest gebruiken tijdens het sporten. Inmiddels zit het er zo ingebakken dat het vanzelf gaat.

Wat heb je ervaren met Prenatale Personal Training in vergelijking met als je zelf zou trainen.

Ik word uitgedaagd op een manier dat past bij hoever ik zwanger ben. Daarnaast het feit dat ik een stok achter de deur heb om ook echt te gaan en een doel te hebben. Als ik zelf zou gaan sporten dan zou ik maar wat doen en toch met een onzeker gevoel rondlopen of hetgeen ik wel doe wel effect heeft / goed wordt uitgevoerd en goed is voor mijn lichaam. De specifieke kennis m.b.t. zwangerschap en welke oefeningen goed zijn is echt heel fijn.

Deel deze pagina

Wij maken gebruik van cookies. Door het gebruik van cookies verbeteren we het gebruiksgemak voor jou als bezoeker en houden we statistische informatie bij. Meer informatie hierover vind je in onze privacyverklaring.