Mijn naam is Jill en ik ben 23 – bijna 24 – jaartjes jong. Momenteel woon ik nog bij mijn ouders in Brunssum, maar dat gaat wellicht veranderen in 2019. Nadat ik in 2015 stopte met mijn studie in Antwerpen en weer thuis kwam wonen, werd ik gevraagd om een cursus/opleiding tot aerobics groepslesinstructeur te volgen. Daar ben ik dus mee begonnen en na af en toe wat groepslessen gegeven te hebben als invaller, werd dit met de komst van Stofberg Vandaag mijn vaste bijbaantje. Jill Geraet | Stofberg VandaagMet veel plezier kwam ik sindsdien elke maandagavond om de groep te laten bewegen en zweten. Intussen doe ik dat nog steeds met alle plezier, maar dan op de woensdagavond. Wellicht dat daarom nog niet iedereen mij kent, want zo vaak ben ik er dus niet, helaas.

Een aantal jaren terug beoefende ik andere sporten: van dansen en voetballen tot paardrijden en basketballen. Echter vond ik op mijn 16e het plezier in fitness, maar vooral ook het deelnemen aan groepslessen. Door de gezelligheid met andere deelnemers en de leuke lessen ging ik elke keer mee doen en bleek ik tevens goed mee te kunnen gaan in de oefeningen. Daarnaast zat het gevoel voor ritme ook nog eens goed. Zodoende kreeg ik uiteindelijk de vraag vanuit andere instructeurs of het niet ook iets voor mij zou zijn, groepslessen geven. En dat bleek inderdaad écht iets voor mij.

De lessen Pump Vandaag en HIIT Vandaag geef ik elke woensdagavond weer met heel veel plezier. Door de ervaringen en kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan én de kennis van mijn professionele collega’s, kan ik iedere week weer wat leuks bedenken en ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen met de oefeningen, wat het niveau van de deelnemers ook is!Jill Geraet | Stofberg Vandaag

Inmiddels heb ik een bachelor in Biomedische Wetenschappen afgerond aan de Universiteit van Maastricht en ben ik momenteel fulltime bezig met de master Health Education and Promotion. Hier hoop ik in de zomer van 2019 ook een diploma in te behalen en wellicht ben ik dan weer wat vaker bij Vandaag te vinden om zelf te trainen!