Voordat Corona ons land in een bizarre situatie deed belanden trainde ik al met veel plezier en overtuiging bij Stofberg Vandaag. Ik heb altijd een vaste routine gehad en trainde al decennialang met zware gewichten. Vanaf het moment dat sportscholen moesten sluiten van de overheid in maart heb ik enkele weken thuis getraind onder begeleiding van coach Jonah.
In mei mochten we van de overheid buiten trainen in groepen, Stofberg Vandaag kwam met een small group training opzet. In een groep van maximaal 4 personen onder begeleiding van vaak 2 coaches intensief aan het werk met een programma op maat voor de deelnemers en hun doelen.

De trainingen waren duidelijk anders dan ik gewend was en ik wist niet welke resultaten ik kon verwachten. De grote diversiteit aan trainingsmethoden en oefeningen zorgde ervoor dat mijn fysieke en mentale gesteldheid snel verbeterde. De fysieke verbeteringen werden inzichtelijk gemaakt door een meting op een apparaat die je hoeveelheid spiermassa inzichtelijk maakt. De pijntjes van het zware trainen verdwenen en ik kreeg weer meer plezier in het sporten.
Na iedere training ging ik met een voldaan gevoel naar huis en had ik nog genoeg energie over voor andere dingen. Ik kreeg dus juist energie van de trainingen. Elke coach had weer zijn eigen methodes en aandacht voor de individuen. Vooral door hun enthousiasme wisten ze mij te motiveren om het beste uit mezelf te halen tijdens de trainingen! Het was al snel duidelijk dat deze manier van trainen veel effectiever is voor mij. Ik ben dan ook erg blij dat het concept van buiten doorgezet is naar binnen met de Stofberg Functional Training.

Ik ben ervan overtuigd dat ik het sporten op die manier nog lang met plezier ga volhouden.