Mijn naam is Dimphy. Ik ben 26 jaar, bewegingsdeskundige en een echte sportliefhebber. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan afspreken met vriendinnen, reizen, zwemmen en het beoefenen van de triatlonsport. Sinds mijn kindertijd is sport al een belangrijk onderdeel van mijn leven. Destijds deed ik aan zwemmen, paardrijden en jazzballet. Ook verheugde ik me er elk jaar weer op om tijdens de carnavalsvakantie op wintersport te gaan in Oostenrijk. Heerlijk vond ik dat! En nog steeds, om in de buitenlucht met een winterzonnetje op mijn gezicht zo snel mogelijk de berg af te sjezen! Op een gegeven moment heb ik gekozen om te stoppen met de overige twee hobby’s en door te gaan met het zwemmen. Dimphy van de Laar | Stofberg VandaagDit resulteerde in het behalen van een Nederlandse titel op de 5km en diverse podiumplaatsen op (inter)nationale wedstrijden. Inmiddels zwem ik al 21 jaar, nog steeds met plezier, maar vind ik het ook leuk om te wielrennen en te hardlopen. Via mijn collega Peter ben ik terecht gekomen in de triatlonsport. Een hele andere wereld waarin ik mijzelf nog op meerdere vlakken kan ontwikkelen. Na het behalen van twee halve triatlon finishes heb ik de smaak te pakken. Het volbrengen van een marathon en het finishen van een volledige Ironman staan nog hoog op mijn bucketlist! Als ik er zo over nadenk, zou ik me geen leven zonder sport meer kunnen voorstellen!

In februari 2017 ben ik gestart met afstuderen aan Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Voor deze laatste stage was ik op zoek naar een unieke organisatie waarbij ik mezelf vooral in de praktijk nog kon ontwikkelen. Deze plek heb ik destijds gevonden bij FysioStofberg op de Sweelinckstraat in Brunssum. Nadat ik mijn stage-uren een half jaar later al had volbracht, kreeg ik in oktober 2017 de kans om als werknemer te beginnen op de nieuwe locatie, bij Stofberg Vandaag. Deze uitdaging heb ik uiteraard met twee handen aangegrepen! In de tweede helft van het studiejaar heb ik het schrijven van mijn afstudeeronderzoek dus gecombineerd met een fulltime baan.

Dimphy van de Laar | Stofberg Vandaag

Hoewel dit een grote uitdaging was, heb ik toch laten zien dat het mogelijk is. In januari 2018 heb ik namelijk mijn bachelor Sportkunde behaald en dat betekent dat ik ben afgestudeerd! Inmiddels werk ik al één jaar fulltime bij Vandaag en ben ik uitgegroeid tot een echte duizendpoot.

Naast het begeleiden van COPD en claudicatio patiënten binnen de fysiotherapie ben ik namelijk ook nog werkzaam voor Tri-Club Stofberg, het triatlonteam dat inmiddels 22 leden telt. Tevens ben ik sinds september jl. met heel veel plezier werkzaam voor RiskCare Preventie. Een organisatie die zich bezighoudt met het voorkomen van motorische ontwikkelingsachterstanden en overgewicht bij kinderen van 2 t/m 19 jaar. Het geeft me een goed gevoel als ik kinderen ervan bewust heb kunnen maken dat gezondheid en beweging veel verder gaan dan het eten van een appel of moe worden tijdens het sporten. Aangezien ik, zowel in de sport als in het dagelijks leven, het beste uit mezelf naar boven wil halen, start ik in maart 2019 ook nog met een post-hbo-opleiding waarbij ik me zal gaan specialiseren tot leefstijlcoach. Deze opleiding zie ik als een mooie kans om mezelf te kunnen doorontwikkelen in de sportbranche waarbij het belang van een gezonde leefstijl steeds meer aandacht krijgt!