Mijn naam is Bart, 31 jaar jong en geboren en getogen in Brunssum. Mijn sportieve carrière begon al vroeg nadat ik mijn zwemdiploma’s had binnen gehengeld, op 6 jarige leeftijd bij Taekwondo vereniging Yul-Kok te Treebeek. Een zelfverdedigingssport waarbij respect en discipline hoog in het vaandel staan. Nu, 25 jaar later zijn deze twee termen nog steeds van enorme waarde in mijn dagelijkse leven.Bart Swelsen | Stofberg Vandaag

Op mijn 13de verruilde ik mijn vechtkunsten voor veldvoetbal. Niet veel later voegde ik daar nog zaalvoetbal aan toe. Destijds kwam ik op het veld uit voor voetbalvereniging BSV-Limburgia en in de zaal voor Graus-Bouw. Ik was nog jong, gretig, vol energie en had maar één doel winnen en het uiterste uit mezelf halen. Dat was iets waar ik toen, en nu nog het meest van kan genieten.

Na de middelbare school begon ik in aan, de destijds 4-jarige opleiding, CIOS in Sittard met de afstudeerrichting Sport- en bewegingscoördinator. In de eerste twee oriënterende jaren gingen mijn interesses vooral uit naar voetbal en fitness. Ja, je leest het goed, ik dacht toen al aan fitness en alles wat daarbij hoorde. Echter in het derde jaar besloot ik toch anders waarna ik in 2008 mijn diploma behaalde als Coördinator Uniformberoepen, Sportinstructeur Uniformberoepen en Judoleraar A. In mijn stageperiodes kon je mij niet alleen vinden op de judomat maar ook bij de Overheid, waar ik vervolgens negen jaar werkzaam ben geweest. In die tijd maakte ik ook de overstap van voetbal naar fitness. Ik was fanatiek. Trainde gemiddeld vijf keer per week, met als doel meer spiermassa. Ik raakte geïnteresseerd in de anatomie van het menselijk lichaam en begon mijzelf hier steeds meer in te verdiepen. Al gauw werd fitness mijn nieuwe passie!

Bart Swelsen | Stofberg VandaagOmdat ik mijn carrière graag wilde gaan vervolgen in de fitnessbranche behaalde ik toch nog mijn Fitnesstrainer A diploma. Waarna ik in 2017 Randy Stofberg ontmoette. We raakten in gesprek en onze visie ten aanzien van een multifunctioneel sport- en beweegcentrum had veel raakvlakken. Vervolgens kreeg ik de mogelijkheid om bij Stofberg Vandaag als Locatie Coördinator aan de slag te gaan. Deze mogelijkheid greep ik met beide handen aan. Een prachtige uitdaging voor mezelf om te groeien als persoon en professional, en ook om deel te mogen uitmaken van een professioneel team dat op een kwalitatieve manier bezig is met mensen. Het hoofddoel: mensen op een gezonde, veilige en efficiënte manier laten bewegen. Sindsdien kun je mij dagelijks vinden bij Stofberg Vandaag. Niet alleen tijdens werk maar ook in mijn vrije tijd.

Mijn missie is dat Stofberg Vandaag voor jou de plek is waar jij op een sportieve en uitdagende manier kunt werken aan het gezond maken, houden en/of verbeteren van je lichaam met welke doelstelling dan ook. Dat Stofberg Vandaag de plek is waar jij je welkom en thuis voelt, en vooral met plezier naar toe komt.